Business (üzleti) coachingMunkahelyünk, jelentős szerepet tölt be életünkben, a siker és megbecsülésünk színhelye. A cégek vezetői, vagy egy projekt feladatra felkért csoport, egy szervezeti egység sok „bonyodalmas” kihívás előtt állhat. A feladathoz nem mindig kézenfekvő a megoldás, pedig ott van. Ilyenkor jöhet Mr. Wolf a problémamegoldó (Pulp Fiction), azaz a coach.

Vezetőként és csapattagként is szükség lehet támogatásra, edzőre, amely az alábbi formákban elérhető:


Nagyvállalatok és középvállalatok felsővezetői és tulajdonos-menedzserei részére szól az executive coaching:


Executive coaching a felsővezetők fejlesztését szolgáló leadership eszköz, amely során a csúcsvezetésben használt készségek, kompetenciák erősítését, a meglévő vezetői eszköztár bővítését segítjük. A vezetőben felgyűlt tudás és tapasztalat célzott felhasználást segíti a maga és szervezete eredményességének növelésében. A executive coaching minden eseten javítja a vezetővel kapcsolatban lévő vezetők és az egész szervezet hatékonyságát.


Területek: döntéstámogatás, motiváció, stratégia, egyéni és szervezeti célok összhangja, munka és magánéleti harmónia kialakítása, irányítás-vezetés dilemmái, időgazdálkodás, vezetés-szervezés-irányítás.


Nagyvállalati középvezetőknek, középvállalati elsővezetőknek szól az üzleti fókuszú business coaching.


Business coaching bármelyik vezetői vagy egyéb kulcsmunkakörben lévő személy támogatását jelenti a rászabott szakmai feladatok és ügyek sikeres megoldásában. Szakmai kompetenciákat fejleszt, új üzleti tudást hoz a szervezetbe – sokszor benchmarkot jelent – és az üzleti folyamatok hatékonyságnövelésével együtt teszi sikeres és eredményes résztvevőjévé a coachee-t. A beidegződött működésből származó hátrányok és elakadások felszámolására illetve az új vezetők beilleszkedésének támogatására egyaránt alkalmazható.


Területek: kommunikáció, konfliktuskezelés, stratégiai és teljesítménycélok meghatározása, motiváció, eredményesség mérése, delegálás, folyamatmenedzsment és változásmenedzsment eszköz.


Projektteamek, szervezeti egységek, vezetői csoportok számára hatékony forma a csoportos coaching. Ez a forma megfelel a projekt vezető támogatására és az egész csapat támogatására is. Ide tartozó terület a hatékony konfliktuskezelés is, ami lényeges a szervezeteken belül is.


Csoportos coaching, workshop hatékony eszköz több területet érintő ügyek megoldására, folyamatok átszervezésre, optimalizálására. A szervezetfejlesztés és hatékonyságnövelés kulcsmódszere lehet. A coaching ülésen egyértelműen megfogalmazott, minden résztvevőt érintő ügyekről van szó és azok megoldásáról.


Két típusa lehet:


 a) team coaching: egy azonos területen, megoldandó helyzetben dolgozók együttes munkáját támogatja a coach.

Területek: kontrollrendszer kiépítése, munkakörök–tevékenységek–folyamatok átalakítása, területi kompetenciák fejlesztése, szervezetfejlesztés, kommunikációs problémák, projekt feladatok.


b) csoport coaching: a szervezet azonos szintjén, de különböző területeken dolgozó (művezetők, egységvezetők, telepvezetők) azonos helyzeteket megélő, azonos felelősségi körrel és közel hasonló szereppel rendelkező személyek csoportjának.

Területek: motiváció, kommunikáció, benchmarking, delegáció, vezetői eszközök fejlesztése.


Belső szempont mediáció: Akkreditált igazságügyi mediátorként tanácsadás egyik speciális formájaként alkalmazható a konfliktuskezelés hatékony eszköze: a mediáció. Egy cégen vagy cégcsoporton belül alkalmazható módszer. Mediációs ülést szervezünk két olyan terület között, ahol érzékelhető, akár profitábilis hátrányokat jelentő, vagy huzamosabb ideje meglévő nézőpont különbség áll fent eredményesen alkalmazható, hogy tartós, mindenki számára elfogadható megállapodás szülessen. Mind két fél előkészítő megbeszélésen vesz részt. A mediációs ülés általában 3 órás és az esetek 80%-ában azonnal eredményt hoz. A konfliktustól függően maximum 1-3 alkalom szükséges a teljes sikerhez. Itt a mediátor közvetítő szerepet tölt be, arra ösztönzi a feleket, hogy egymás számára minél „csábítóbb” ajánlatot fogalmazzanak meg. Az mediáció írásban rögzített megállapodással végződik, amit mind két fél aláírásával hitelesít. Ez belső eljárások, szerződések alapdokumentuma lehet.


Az üzleti coaching ülésekre, team coaching programokra és napos workshopokra egyedi árajánlatokat készítek. Ezekkel kapcsolatosan néhány irányár:


  • Business coaching ülés 25.000 Ft/óra + ÁFA összegtől elérhető


  • Mediációs ülés 30.000 Ft/alkalom +ÁFA összegtől elérhető


  • Workshopok, napos programok 100.000 Ft - 180.000 Ft/nap +Áfa összegek között elérhető.


Megkeresés, jelentkezés esetén testreszabott árajánlatot küldök.